HEALING OCH FÄRGER! FÄRGERNAS BETYDELSE DEL:1


Hej igen! 

Jag ska berätta om chakrafärgernas betydelse och funktion…För många är färg bara färg men färg påverkar oss mer än vi tror…

Ett exempel är färgen rött! Den får oss att “vakna” till och man blir handlingsbar. Den blå färgen får oss att bli lugnare. Att du valt vissa färger i ditt hem, är både omedvetet och medvetna val. Många använder sig av färgerna i syftet till att få en positiv healingzon. För att sova bättre så rekommenderar man t ex en lugn, ljus mild nyans av grönt. En gul färg tex i ett kreativt rum-typ hobbyrum eller arbetsrum.

 

Vissa färger kanske du blir mer påverkad utav som har med erfarenhet att göra. Kanske någon barndomsupplevelse m.m Du upplever vissa känslor och tankar till en viss färg. Reflektera lite över några färger… Vad upplever du? Använd alla dina sinnen.

Så här kan du ge dig själv färghealing under ca 10 min. Först så skriver jag ner lite om  färgernas funktion:

 

Röd: Rotchakrat. Ger energi, cirkulationsfrämjande, används mot ischiabesvär.

Orange: Navelchakrat. Gynnar matsmältning och förbättrar ämnesomsättningen. Den är verksam b la mot ledvärk och astma. 

Gul: Solarplexus. stimulerar nervsystem, lever. Används för att behandla förstoppning. 

Grön: Hjärtchakrat. Ger mental och fysisk jämnvikt, är utmärkt mot stress i olika former.

Ljusblått/Turkos: Halschakrat. Uppfriskande och vilsam. Stärker både immunförsvaret och nervsystem. Lindrar inflammationer och eksem.

Blått: Tredje ögats chakra. Healingfärg som hjälper alla åkommor. Blodtryckssänkande och skapar cellförnyelse och kroppsvävnader.

Violett/Lila: Kronchakra. Förbättrar den mentala biten och höjer självkänslan. 

 

Gör så här: Välj den färg som lämpar sig bäst för ditt problem. Lägg dig ner och slappna av och andas långsamt och djupt…Visualisera dig omsluten runt hela kroppen (auran) av den färgen du valt och fokusera på Hjärtchakrat. 

Andas in färg i det chakrat och visualisera hur den färgen cirkulerar genom hela din aura under några minuter.

Om du märker att det ger lindring, ligg kvar i några minuter till. Max 15 min sammanlagt. Känn och upplev. Återkoppla gärna till mig och berätta om din upplevelse! Be gärna Ärkeängeln Rafael vara med i din healing! 

 

All lycka i färgernas värld! Jättekram till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *