Vad är en jordängel? Känner du igen dig i detta? Kom in och läs! Varm kram från mig!

Hej du fina läsare!

Idag ska jag beskriva lite om hur en jordängel kan vara… Vad innebär det att vara en jordängel? Endel kallar det ljusbärare…Det som är grunden för en jordängel är att känsligheten för energi är väldigt stor…Man är väldigt mottaglig för olika sorters energier…

Vi blir påverkade och har en öppenhet som berör…Vi kan känna när andra blir oroliga, ledsna och inte mår bra och även känna genuin glädje, passion m.m Personerna behöver oftast inte säga något utan man har redan känt av det i energin…Det är en direkt påverkan av den andres energi! 

Jag ska försöka beskriva hur en jordängel kan vara:

En stor känslighet som är både mindre bra men väldigt bra om man kan hantera den..Man har en stark tro på något gott men det behöver inte vara religiöst…Man tror på kärleken! Omtänksamheten är också stor nästan så att man glömmer sig själv…Ser ofta positivt på andra och är väldigt förlåtande…

Man är väldigt snäll och det är inte ovanligt att andra utnyttjar jordänglars snällhet..Man känner ett stort ansvar och vill göra rätt för sig och ärlighet är viktigt! Man vill att människor och djur ska vara lyckliga och man månar om naturen och dess kraft…Man har en tro på magi och andlighet…

Man har en förmåga att hela och en läkande effekt på människor  och djur i bemötandet…Ibland så är  jordänglar inte så “jordade” och kan vara i sin egna lilla värld…

Det kan också vara så att man tar åt sig skulden för saker och ting som inte är sin egna…Ibland så vill jordänglar har kontroll över andras “lycka” och har man inte det så kan jordängeln uppfatta att man inte har kontroll över sin egna lycka…

En jordängel vill förändra världen till det bättre! Bönen finns alltid med och hjälpsamheten. Det är en genuin kärlek till att hjälpa andra…Det är inte ovanligt att jordänglar arbetar med något som hjälper och stöttar andra…En jordängel känner sig lycklig när andra är lyckliga men också tvärtom…

Jordänglar kan vara både män och kvinnor och kan ha vilken sexuell “läggning” och religion som helst…Det finns ett andligt uppdrag och man vill väl och skapa fred…

Det som också är vanligt med jordänglar är att man kan vara konflikträdd om man inte tar lärdom och sätter gränser…Man gillar inte bråk och mår väldigt dåligt utav det och kan bli “överkänsliga” och skena iväg…Argsinthet är jobbigt för jordänglar…Det är inte ovanligt att man ger sig som jordängel för att “slippa” konflikter eller går undan och stänger av…Det kan upplevas att man på något sätt har misslyckats med att göra andra lyckliga…

En jordängel bör utveckla sin konflikträdsla för många blir utnyttjade för sin snällhet…Ibland är det så innan jordänglar har lärt sig sin skola här på jorden så hamnar de ihop med människor som kräver uppmärksamhet och bara ser till sitt egna…

Känner du igen dig i något? Känner du någon?

Det som är viktigt för en jordängel att lära sig är att sätta gränser och att stå upp för sig och sin egna lycka också…Vi ska också sluta med att försvara och ta hänsyn till “dåligt” beteende…Hur kan den andre personen isåfall lära sig om man inte står upp för orättvisan till sig själv och andra?

En bitterhet eller en “offerkofta” kan komma krypande om man inte tar tag i gränser och sig själv som jordängel. Fler bekymmer som ekonomin, för man är så hjälpande att man glömmer sig själv och tror så gott…Att alltid ge av dig själv tar enormt med kraft och energi så en utmattande känsla kan komma…

Se till att dras till människor som är bra för dig men ofta kan det vara tvärtom för en jordängel vill ju göra andra lyckliga och förändra andra för det gör att jordänglar känner sig meningsfulla…Tänk om där…Det handlar om att älska människor på ett sunt sätt istället för att göra saker åt dem…Bli medveten om dina känslor och var ärlig mot dig själv som jordängel.

Som jordängel är du här för att bringa ljus och inte underlätta människor att tänka på sig själva bara-Att stärka sitt ego…Lär dig att sätta gränser med kärlek och var beslutsam ibland. Gör hälsosamma val i livet…

Du kan be Ärkeängeln Mikael om hjälp för att stärka dig själv och tron på dig själv-Att hitta ditt mod och styrka! Blunda och ta ett djupt andetag och kalla på honom vid ex frukostbordet. Bara be om kraften och det som du vill förstärka och som du vet att du behöver hjälp med. Du får hjälp! Ärkeänglarna kan vara överallt samtidigt. Allt är energi…

Du kommer fyllas inifrån och ut! Ta emot hans styrka och kärlek! Lyssna sedan in och börja bejaka dig själv och reflektera-Kanske lära om i vissa saker…Se det som en god lärdom för vi är här för att lära oss…Vi är alla unika, annars hade vi inte funnits här på jorden oberoende jordängel eller inte…En jordängel har ej mer värde än någon annan men en annan sorts uppgift och den ser olika ut hos oss alla…

Kram på dig! Hoppas detta kan vara till någon hjälp! Hur känner du? Kommentera gärna om du har lust att delge till andra och mig. Jag läser allt.

( Imorgon-onsdag arbetar jag på tarotguiderna kl 12-16, varmt välkomna till mig eller någon annan fin kollega.)

Anna

26 reaktioner på ”Vad är en jordängel? Känner du igen dig i detta? Kom in och läs! Varm kram från mig!

 1. Liisa skriver:

  Känner igen mig i mkt från texten😀.
  Egocentriska personer har jag svårt med o de som är energi tagande.
  Vill allas gott o tror att alla har gott i sig.
  Känner mig för godtrogen o tar åt mig sånt som andra säger, både negativt o positivt.
  Har lärt mig mkt men finns fortfarande mkt att lära.
  Tack finaste Anna för att du delar med dig❤.
  Ha en underbar magisk dag 😇.
  Kramenom

 2. Christina Svensson skriver:

  Hej ❤
  Känner igen mej mkt i det du skriver.
  Har kostat mej mkt kraft i till slut hamnade jag i utbränhet. Skulle ju hjälpa o va andra till lags.
  Tänkte aldrig på mej själv.
  Har nu äntligen efter nära 15 år insett att jag själv är prio ett. Mår inte jag bra så avspeglar det ju sej på omgivningen !
  Är tacksam att jag till slut kunnat tänka om och mår nu bättre. Har insett hur jag fungerar och därför bör vara ödmjuk mot mej själv, då blir allt bättre.
  Krsm kram ❤❤

 3. Doris skriver:

  Tack, jag känner igen mej i det mesta. Men för 6 år sedan komnjag till insikt att jag var tvungen att älska mej själv, innan jag kunde läsa andra. Så efter det har mitt liv blivit mycket lättare och jag har lärt känna ÄÄ Mikael och fått mycket hjälp genom honom. Har även utbildat mej till Reiki master, fått ett mycket bättre liv, men kan hjälpa andra. Kram💜💜💜

 4. Therese Andersson skriver:

  Tack för att du med ord kan beskriva exakt hur jag känner det! Jobbar på att inte ge för mycket eftersom all min energi försvinner då, men det är svårt…jag vill så gärna hjälpa alla! jag känner att jag har fått så mycket av dig Anna och det är jag oerhört tacksam för. Nu ska jag “prata” lite med Mikael 🙂 KRAMKRAM

 5. Anki Johansson skriver:

  Du kloka kvinna… Detta gick rakt in i ❤ på mig och jag jobbar innerligt på att stärka mina gränser. Tack snälla rara!

 6. monica skriver:

  Tack snälla så himla klockrent att an känner igen sig direkt och hur hela uppväxten fram till idag varit <3

  Hoppas man får dela detta många behöver läsa =) ! all kärlek till dig

 7. Elin källberg skriver:

  Hej! Detta som står om jordängeln stämmer väldigt bra på mig. Väldigt intressant. Kram elin

 8. Marinett schutz skriver:

  Wow. … Vad mycket jag känner igen . Men dom sista 3 åren har jag jobbat mycket med att sätta gränser o säga ifrån så personer inte utnyttjar att jag vill väl ..men det där med att känna andras kännslor är väldigt jobbigt

  Mvh marinett

 9. Leila Savio skriver:

  Hej. Mycket av din beskrivning passar på mej. Det blir oxå tungt ibland…Tack o kram, Leila.

 10. Ann-Helen skriver:

  Hejsan! Väldigt bra skrivet. Har läst mycket om jordänglar men aldrig fått så bra information som det här. Det beskriver mig precis som jag är. 😊 Tack så mycket! 💕 Fick nu bekräftelse och vägledning om vad jag ska tänka på.

 11. Marina skriver:

  Läste allt och känner att allt stämmer. Man går på knäna för att hjälpa andra många gånger men det gör oftast inget för det är skönt och en tillfredsställande känsla när man gjort det. Att vara i konflikt är det värsta jag vet. Har blivit bättre med åren. Skönt att veta att man har änglarna med sig om man tillber dom. Tack för artikeln 💖

 12. Jeanette skriver:

  Hej fina Anna 💜 jag tror jag börjar förstå…pusselbitarna börjar läggas på plats…det har tagit tid.
  Önskar dig en toppen dag KRAM 💜💥

 13. Anna skriver:

  Jag känner så igen mig i beskrivningen!.. Blev sjuk av utmattning – är nu på gång igen!.. Men att se till andras lycka och framgång är för mig en självklarhet – “jag klarar mig alltid”! Gillar inte bråk och konflikter! Har jobbat mycket med mig själv nu när det kommer till att säga Nej och se om mitt eget. Men det är svårt – finns alltid de som suger ut all min “äntligen” funnen energi och jag är tillbaka på noll. Önskar jag vore mer insatt i hur man ber änglar om hjälp – för mig är det nytt!

  Tack för att du delar med dig!!.. <3

  • anna skriver:

   Åh, vad bra att du har kommit en bit på vägen. Dina änglar känner dig du kan prata med dem som du gör till en god vän, be om hjälp och ha tillit! Det behövs inga speciella fraser eller meningar. Tala från hjärtat och ha tillit bara att du är hörd. Du kan läsa lite om ärkeänglarnas olika områden och vad de står för om du vill men du får rätt ängel till dig ändå om du ber om hjälp. Ha lite tålamod och var snäll mot dig själv. varm kram!

 14. Ritva skriver:

  Hej snälla Anna <3 Nu har pusselbitarna fallit på plats. Är så tacksam för de du har skrivit. Det förklarar mycket av mina känslor. Du är en glädjespridare och energigivare . Tusen och tusen tack <3 Kram <3

 15. Ana-Maria skriver:

  Gud vad jag känner igen mig. Håller just på att jobba med konflikt sidan att säga ifrån. Kan kännas skönt att vara behövd. Har fått mer verktyg som jag kan jobba med. Men det tog tid att inse detta.

 16. Ann Danell skriver:

  Tack kära Anna för det här, som jag tror, mycket klargörande budskapet för så många människor…. Jag har läst en del om det här förut och fick rysningar redan då… Det här är som en utförlig “produktbeskrivning” av mig själv och av min mamma. Jag tror att det sociala arvet, och miljöpåverkan har en stor inverkan på hur det självuppoffrande – självdestruktiva draget hos en jordängel utvecklas…. hos min egen dotter, och min egna son, kan jag också se det här. Det är så bra att du understryker att vi alla har olika uppdrag, och jag tänker att själva benämningen – jordängel, verkligen inte är nån garanti för automatisk visdom eller att man alltid gör “rätt”. Men i uppdragets natur ligger ju gåvan att kunna sprida ljus och klarhet, och att som jag gjorde, tidigt i livet känna ett “kall”, vara lite lillgammal, och vilja göra gott för allt levande. och inte minst bringa fred mellan människor. Och när jag själv ibland inte lyckas med det här så blir jag lätt ledsen och besviken på mig själv, och då är min stora känslighet ofta en svår utmaning… MEN jag är stort tacksam för min gåva – mitt uppdrag i det här livet, det har givit ,och ger mig fortfarande så stor glädje och en del speciella upplevelser. Stor kram till andra jordänglar!Jag är SÅ glad att du skrev om det här Anna!

 17. Elizabeth skriver:

  Jag känner igen mig.
  Jag börjar bli gammal och har nog lärt mig det mesta.
  Men det är först nu, på äldre dagar,
  som jag lärt mig att inte dränera mig själv, i mina försök att bistå andra.
  Styrka hämtar jag från Moder jord, från naturen.
  Kärlek och Ljus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *