Världens nyttigaste och fiberrika bröd! Så enkelt att baka och så hållbart och saftigt!

Hej du fina läsare!

Min man är b la kostrådgivare och personlig tränare och vi tycker om att äta gott och “rätt” mat. Vi är inte alls några “hälsofreak” vad det nu betyder men vi äter gärna bra mat och tänker på vad vi stoppar i oss för det mesta…Det är dock viktigt med balans men maten styr vårt mående och energi mer än vad man tror ibland.

Man kan bota sjukdomar med rätt mat! Ja, så viktigt är vår energikälla till oss alla! Att äta rätt gör att du skapar de bästa förutsättningar för att du ska må bra…De öppnar också upp din energi och lust till saker och ting! (Denna bilden tog jag alldeles nyss på brödet.)

Detta brödet är ett “lowcarb” bröd och med det menas att det är lågt kolhydratsvärde i det. Det är mycket fibrer och ett nyttigt bröd som är lätt att baka. Det är mättande och gott! Varsågod och baka!

Detta behövs för en limpa. (Den blir inte jättehög som på detta kortet för vi har tagit  en och en halv sats) Du behöver en våg eller så kan du gå ut och googla på omvandlingstabell för mått.  Kalori: ca 200 kcal/ 100 gram. (ca 80 kalorier per brödbit då är den ganska “tjock”) Se bilden här…

4 ägg

1,5 tsk bakpulver 

60 gram kruskakli

50 gram sesamfrö

45 gram solroskärnor

3 msk olja

2,5 dl cremefraiche 35%

Flingsalt

Vispa äggen med elvisp så det blir luftigt, rör sedan ner alla ingredienser och vispa ihop. 

180 grader i ugn 55 min längst ner i ugnen. 

Låt det svalna och strö rikligt med flingsalt på brödet.(Om du vill ha mer sötma i brödet så kan du ta i sirap ca 0,5-1 dl och det finns kalorifria sirap att köpa i olika kostbutiker/hälsobutiker om du inte vill ha vanlig sirap) 

Detta brödet håller i två veckor i kylet! Ja, det är sant! Det är så saftigt och man kan ha det till allt! Min frukost består idag utav två ägg och en skiva bröd med grönt och ost på. Det är mättande och bra för kroppen! Tänk på att fylla på med vätska till…

Fredrik bakade detta imorse och då lägger han i och förbereder i en till påse så är det bara att mixa ihop resten till nästa gång! Härligt! Varsågod och baka!

Kram kram!

Anna

2 reaktioner på ”Världens nyttigaste och fiberrika bröd! Så enkelt att baka och så hållbart och saftigt!

  1. Kallima skriver:

    Hej Anna♡
    Vilken härlig och trevlig blogg, Tack så mycket för alla intressanta budskap och allt annat du skriver om♡ 🙂
    Vilket härligt bröd, det skulle jag gärna prova att baka♡ 🙂
    Lycka till med allt och må så gott, Puss & Kram♡ 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *