Annas hälsoblogg! Det här kan du testa! Kramen!

Hej du fina läsare!

Jag planerar min kost för dagarna och har koll på vad jag stoppar i mig. Jag har gått över ännu mer på grönsaker och frukt…Jag har alltid ätit mycket utav detta men nu är det ännu mer. Min kropp svarar väldigt positivt på detta och energi mässigt så mår jag så gott.

Här har jag gjort en morots juice med apelsin! Även min mediala och andliga förmåga får kraft utav rätt mat dryck och träning!

Om du inte har en juicemaskin så rekommenderar jag dig att införskaffa dig en sådan! Perfekt till frukost, mellanmål m.m I denna juice så har jag tre morötter och en apelsin. Den sorterar kärnor m.m så det är bara att “slänga” i och pressa. Det blir ett stort glas och lite till…Den är så god. Ibland har jag ingefära i eller något annat. Så läskande!

Just nu har jag ont i halsen och är lite förkyld men jag är så tacksam att jag ändå orkat det jag gör ändå och så dålig är jag inte…Jag jobbar som vanligt men några tuffare träningspass med intervaller blir det inte…

Jag har gått långpromenader med hundarna och höstarna plus grejat på gården, det räcker väl efter jobben. Är nära mina djur och naturen det är så fint och tacksamt. Barnen har varit sjuka i omgångar allihopa så det är inte konstigt om jag får några baciller ibland! 

Här har jag gjort vegetariska hamburgare!

Recept:

2 potatisar

2 morötter

1 palsternacka 

1 riven lök

Ströbröd

Salt, chili, cayenne och persilja

1 ägg

Gör så här:

Tärna allt förutom löken och koka upp tills det är mjukt men med lite motstånd. Du kan också lägg i mer grönsaker om du vill, du bestämmer mängd…

Låt svalna och mosa sedan allt och lägg i riven lök och alla kryddor plus några matskedar ströbröd, grovt mjöl eller något annat som binder…Låt det “svälla” lite. Forma som hamburgare och stek i lite smör eller olja. Salta lite innan du serverar. Ta sedan stora salladsblad som “bröd” och lägg i det som du vill ha i din salladshamburgare ex lökringar, tomat, gurka m.m Smaklig måltid!

En väldig nyttig lunch, middag eller kvällsmat! 

Jag har nu gått ner ca 3 kg på ett par veckor genom att jag äter 5-6 mål om dagen, varav tre mellanmål med få kalorier men så gott. Är aldrig hungrig och suget är borta…Det man stoppar i sig påverkar vårt sätt att hantera vår vardag så tänk till lite innan och vad man stoppar i munnen och vad man väljer att dricka…Vi alla kan behöva att bli påminda ibland. 

Att hitta en balans och inte känna press är viktigt men det krävs också att man är målinriktad och valet gör man alltid själv. Ha en fin helg och ta emot naturen och moder jord till ditt hjärta. Ät det som får dig att må gott och där du känner att du får kraft och inte blir “tung” i sinnet eller i kroppen, din kropp talar till dig så lyssna, du väljer. Du ska känna dig stark utav mat inte svag…

Varmaste kramen från mig och ha en mysig helg! Dina budskap kommer ikväll för lördagen och söndagen. Nu ska jag gå och meditera…

Anna

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *