Duggan har varit hos veterinären…

Hej du fina läsare!

Idag har Duggan varit hos veterinären…Man drar sig för att åka dit men det är verkligen tacksamt att det finns så duktiga veterinärer…Duggan har fått ett slag eller gått emot något på vänster ben fram-böjsenan…Detta har nog hänt i hagen. Ibland så “busar” hästarna och det kan vara något det stöter på eller får ett slag på benen.

Här fixar jag med lite foder i mitt stall innan färden till djurkliniken…

Här är vi på väg! Duggan kikar ut från transporten!

Så söt och klok!

Jag märkte detta för ett tag sedan att det var lite svullet och hon haltade lite i traven och ibland kan det ta lite tid att läka. Det är stora, tunga djur…Jag har låtit henne vila och bara gått promenader med henne ihop med vovvarna och svullnaden har gått ner mer och mer men hon var fortfarande lite halt så jag åkte in till djurkliniken för en hältutredning. Det var även dags att kolla hennes tänder för när jag köpte henne så var hon både väldigt mager och inte så bra i munnen. Hon ska kollas en gång per år minst.

Här utreder veterinären via ett ultraljud på vänster fram efter böjprov på benen. Först så blev hon rakad på benet…

Här kikar vi på bilderna och hur det ser ut på båda benen fram…

Den första ägaren som haft henne länge var så noga med henne och vi fick god kontakt  och har fortfarande. En underbar kvinna denna Linda! Hon berättade om b la hennes tänder. De heter “foderpackningar” man behöver helt enkelt göra rent mellan tänderna för hö m.m kan fastna mellan tänderna bak om man har lite bredare mellanrum. Det kan det leda till inflammation om man inte sköter munhygienen. (Hon hamnade hos en annan mellan mig och första ägaren…)

Här undersöker han munnen och tänderna…

Veterinären sa att hon var fin i munnen och att jag inte behövde oroa mig! Så här glad blev jag! Skönt!

(Med rätt mat och mängd så får tänder, saliv m.m arbeta bra och då kan det bidra till bättre munhygien. Vissa hästar har mer “glapp” mellan tänderna precis som oss människor och bildas det packningar med mat som fastnar.)

Här lyssnar både jag och Duggan på veterinären…

Här väntar vi…Hon litar fullständigt på mig och är jag lugn så är hon lugn. Vi ha ett band som är svårt att beskriva…Jag behöver inte säga något utan vi vet…Hon visar mig tydligt…Vi samarbetar…Hon är ren kärlek!”Sänd från änglarna!”

Här somnade hon nästan efter tandkontrollen…Hon fick lite lugnande innan också…

Här är vi på väg till transporten för hemfärd…

Det blev sex veckors vila till för Duggan för att den ytliga senan ska få bygga upp sina fibrer i muskeln igen. Det blir bra. Vi har byggt en mindre hage för hon ska inte springa, trampa och belasta fel. Sedan så blir det promenader och joggning därefter…Prognosen ser bra ut. Vi ska tillbaka efter en och en halv månad igen. Duggan fick så mycket beröm idag och jag blev så stolt. Veterinären tyckte att hon var jättefin i kroppen och berömde henens vakna, alerta men coola sätt!

Ja, Duggan finns det bara en utav! Denna helande häst! 

Varmaste kramen från mig och Duggan!

Anna

 

En reaktion på ”Duggan har varit hos veterinären…

  1. Ann Danell skriver:

    Så skönt att det inte var nåt allvarligt fel! Sååå söt hon är med sin lilla rosa rosett i manen, jag blir tårögd över dina kärleksfulla omsorger om djuren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *