Annas änglabudskap och vägledning för torsdagen och fredagen, kram!

Hej du fina läsare!

Jag skrev en krönika som jag tycker är ganska viktig och som kan påverka mycket av våra liv. Nu vet inte jag om du läst den eller inte men jag vill dela den med dig…Vi alla kan nog känna igen oss lite, den ska vara upplyftande och få oss att reflektera lite över oss själva med positiva “ögon”…Varsågod:

Anna Strandlind: Att bli en optimist

Det är stor skillnad på att säga att ett glas är halvfullt eller halvtomt. Optimist eller pessimist – vilken är du? Anna ger påminner oss om att optimisten ofta lever längre!Text:  Anna StrandlindFoto:  Shutterstock 

Vet du att optimister lever längre än pessimister? Jag läste att skillnaden i överlevnad kan vara upp till 7 – 10 år! Jag tror att du vet skillnaden på en pessimist och en optimist, men det blir väldigt påtagligt när man skriver ner det. Handen på hjärtat så är vi nog alla lite pessimister någon gång emellanåt, eller hur? Här har jag skrivit ner några saker som jag tycker karaktäriserar optimisten och pessimisten.

Optimist – Ser alltid till lösningar och vill tro på en god förändring.

Pessimist – Ser problemen i alla lösningar…

Optimist – ”Jag klarar det här, jag kan!”

Pessimist – ”Jag kan inte, jag klarar det inte.”

Optimist – Skapar, kommer på nya saker och inspireras.

Pessimist – Avvaktar, väntar på att någon annan ”gör jobbet”. Väntar på att allt ska bli bättre…

Optimist – ”Jag ger det ett försök även om det är svårt, det finns möjligheter.”

Pessimist – ”Det är nog för svårt så det är ingen ide.”

Optimisten – ”Jag är så kär! Detta blir nog bra!”

Pessimist – ”Jag är kär men det kommer säkert inte att hålla, den förra relationen gick ju inte bra.”

Optimist – ”Åh vad härligt väder vi har!”

Pessimst -” Vädret kommer säkert att bli sämre snart.”

Optimist – ”Jag ska börja träna och äta bättre, det ska bli roligt!”

Pessimist – ”Det är väl ingen ide, det har du sagt så många gånger och det blir ju inte av.”

Hur blir man mer optimistisk då? Först och främst handlar det om så att komma till insikt, vara helt ärlig och ifrågasätta sig själv. Varför är jag pessimist? Tänk efter hur du pratar om dig själv och andra. Vad sänder du ut för signaler? Var vaksam när pessimisten börjar komma fram inom dig! Hur känner du dig då? Vi alla hamnar i dessa tankar emellanåt.

Skapa din motivation till varför du vill förändras, vilka är fördelarna? Tänk på dessa. Tänk positivt och säg positiva saker till dig själv och andra. Använd dina tankar på rätt sätt och ge hjärnan positiva budskap.

En optimist slås inte ner av svårigheter och utmaningar, den söker efter lösningar. Skratta, var glad och sök dig till glädje! Var glädjen! Känn tacksamhet för allt du har och har skapat i livet.

Tänk och lev dig in i några saker varje dag, saker du är tacksam för. Du skapar lycka på det sättet. Var fysiskt aktiv för då minskar stresshormonerna, vilket höjer din sinnesstämning. Dopaminet som är vårt ”må bra”-hormon frigörs i kroppen och då blir du automatiskt  mer positiv.

Ge av dig själv och bjud in till en kram och omtanke! Var glad när andra lyckas. Omge dig med människor som ger dig energi och glädje. Släpp pessimisten ett tag, om du känner att du alltför lätt får fram pessimisten inom dig. Välj dina vänner och undvik energitjuvar.

Varma kramar från mig,

Anna

Här på bilden har jag tre st optimister! Hihi! Mina godingar idag! Jag satt vid bryggan nära där jag bor och tog en paus i stillheten…Vackert…

Vad känner du? Visst kan vi känna igen oss själva eller andra i det? Det ger så mycket att försöka att tänka och agera annorlunda när vi hamnar där. Likväl att försöka hålla sig borta från pessimister som tar energi från oss, framförallt lära oss hantera detta själva. Vi kan välja optimisten istället om vi vill.

En annan sak som jag tänkte på är att om vi vill få hjälp att förändras eller förändra ngt i våra liv så be änglarna hjälpa dig. Tänk på att när vi ber så är det inte att fråga utan att be innebär att ge sig hän till änglarna och ha tillit att överlämna detta till dem. Ta bort rädslan och agera i det som du vill ha som är i samma linje av godhet och kärlek som din önskan. Agera att din önskan är i kraft och ta bort rädslan. Du är hörd. Lita på ditt livsflöde.

Nu mina vänner så kommer dina budskap till dig så ta dem till hjärtat, varsågod:

Torsdagen:

“Tacka för allt det fina du har i ditt liv idag och kommer att få. Släpp oron för det som du väntar på. Ha tillit. Det blir bra!

Du får ett flöde och inspiration idag till att sätta igång med ngt som berör dig mycket! Det är rätt! Änglarna hjälper dig!”

Fredagen:

“Njut idag, det är du värd och släpp stress och krav. Kanske förväntningarna har varit höga på dig? Änglarna ger dig healing, be dem bara. Du får svar…

Idag kan du ta emot en spontan ingivelse och “leka” dig fram. Bjud på dig själv och njut! Änglarna är med dig.”

Varm kram och ta hand om dig! Du är viktig!

Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *